Köpvillkor

Jag har ingen e-butik med kundvagnar och liknande  -  jag tycker det är mycket opersonligt och tråkigt. Förutom det görs mycket av mitt hantverk i enstaka exemplar, så "lagret" kan vara slut av ett visst smycke, när jag sålt det första...

Alla mina priser inkluderar frakt. Det tillkommer absolut inget mer  -  inga konstiga expeditionsavgifter, inga förpackningsavgifter eller liknande "lur". Dock, vill du köpa mot faktura och få 30 dagars kredit, så lägger jag på 70:- i faktureringsavgift (kreditkontrollen kostar pengar, och jag tycker inte att kunder som betalar i förskott skall vara med och betala den avgiften).
En vara, som vanligtvis skickas med posten som vanligt brev, kan du naturligtvis få skickat rekommenderat. Detta kostar dig (och mig) 60:-, så det får du betala. Större föremål skickas med Schenker, är försäkrade och spårbara.

Betalning sker i förskott, antingen genom överföring till mitt bankkonto eller via Swish. Fakturering går alltså utmärkt bra, men kostar 70:- och jag behöver då ditt personnr för kreditkontroll. Postförskott har jag inte längre, eftersom det visade sig att en del kunder struntade i att lösa ut sitt paket, och det betydde onödiga kostnader och bortkastad tid.

Du har full returrätt på dina varor. Jag följer Konsumentverkets regler, så det är inga konstigheter med det. Du har 14 dagar på dig att returnera, och jag betalar tillbaka köpeskilling samt frakt till dig utan frågor eller diskussioner (returfrakten får du dock betala själv). Returrätten upphävs dock när varan är försedd med någon personlig gravering, målning eller liknande. Fårskinn som är beställda av fotografer, stylister och liknande har heller ingen returrätt  -  det har varit relativt vanligt att "låna" dessa av mig, inför en fotografering eller styling av bostäder, och jag driver ingen uthyrningsverksamhet...