Köpvillkor

Beställningar gör du genom att ta kontakt med mig. Du kan mejla till thomas@klockaretorpet.com, du kan ringa till 070-410 410 8 eller 0521-257066, du kan skriva till Klockaretorpets Natur, Klockaretorpet, 46293 Vänersborg. Finns också ett kontaktformulär under "Kontakt", om du hellre vill använda det. 

Jag har ingen häftig e-handelslösning med kundvagn och kortbetalningar - jag vill ha kontakt med mina kunder. Förutom det så kan lagret vara slut av t.ex. ett smycke, när jag sålt det första...

Vill du göra ett personligt besök här, så går det alldeles utmärkt. Har ofta kundbesök, och tycker om att träffa mina kunder direkt. Är nästan alltid hemma, men hör av dig innan (ibland är jag på rymmen).

Betalningen sker genom förskott till mitt bankkonto, eller via Swish. Har tidigare skickat mot postförskott, men företeelsen att inte lösa ut sina paket ökade, och de kostnader detta medförde skulle i slutändan drabba alla kunder - det tyckte jag inte var lämpligt.

Du kan också få leveransen mot faktura. Du har då 30 dagar på dig att betala (försenad betalning medför påminnelseavgift, och sedan ytterligare kostnader). Fakturabetalning kostar 70:- per försändelse (alltså oavsett hur mycket du beställt), och jag behöver ditt personnr för att kunna göra en kreditkontroll.

Frakten tillkommer på priset! Jag skickar med Postnord eller Schenker, beroende på vikt. Alla paket är spårbara, och upp till 2 kg kostar frakten 90:-, över 2 kg kostar det 130:-. Detta gäller inom Sverige, försändelser till utlandet debiteras med faktiska fraktkostnader. Varför inte skicka småprylarna i vanliga brev, frågar du? Jodå, det kan man göra, men då vet inte du om jag verkligen skickat, och jag vet inte om du fått det  -  försvinner det under transporten, så är det som gjort för tråkiga diskussioner. Skickar man spårbart, så blir det kvitton i bägge ändar, så att säga. Litet dyrare, men mycket säkrare.

Det tillkommer absolut inget annat på priset! Inga konstiga expeditionsavgifter, emballagekostnader, hanteringskostnader eller liknande. Det pris som står, samt frakten, är exakt det du betalar! Förutom vid fakturabetalning, då det alltså tillkommer 70:-.

Leveransen sker omedelbart, såvida varan finns kvar. Annars meddelar jag om det blir något problem. Alla paket kan spåras, och leveransen brukar ta högst 3 dagar (beroende på var du bor i landet).

Jag gör inga beställningar, utom i undantagsfall. För många år sedan gick jag in i den berömda väggen, och mycket berodde på att jag då hade så mycket beställningar, att stressen blev för mycket. Jag tänker inte upprepa det misstaget igen...

Du har naturligtvis full returrätt/bytesrätt, oavsett varför. Du får tillbaka dina pengar för vara och frakt utan några som helst diskussioner, men du får dock betala returfrakten till mig. Varan/varorna skall naturligtvis vara i samma skick som du fick den. Personligt dekorerade föremål kan, av förståeliga skäl, inte returneras.

Jag följer Konsumentverkets regler, där man i all sin visdom har beslutat att även begagnade varor får returneras. Eftersom värdet helt naturligt försämras på en synbart begagnad vara (och jag inte säljer begagnade saker...), så skall returbeloppet minskas med denna värdeminskning. Värdeminskningen bedöms av säljaren, dvs. mig, och jag föreställer mig att köparen och jag kan komma att ha olika uppfattningar om värdet på en var som har fläckar, är smutsigt, har skador osv...;-)

Som kund till mig märker du ibland att jag använder begagnade kartonger till mina försändelser. Inte ren snålhet, utan jag är rätt så förtjust i återanvändning, och att använda en kartong flera gånger är ett utmärkt sätt att praktisera just detta.

Ibland kan det ligga en present med i försändelsen. Det är inget misstag, utan bara jag som kommit över något parti med prylar, som jag sedan skänker till mina kunder. Det förekommer definitivt inte alltid, så köp ingenting bara för att du är exceptionellt nyfiken på vad du får i ditt paket...;-)

Alla personuppgifter du lämnar till mig, stannar hos mig. De kommer inte säljas ut, lånas ut, visas för någon annan. Du kan få något reklammejl från mig   -  men absolut inte mer än maximalt två ggr/år.

Och ja, jag har F-skatt. En del av det du betalar går tillbaka till statskassan, och förhoppningsvis kommer det dig tillgodo på något annat sätt. Eller inte...